Ηράκλειο: Η ενσυναίσθηση στη θεραπευτική σχέση

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ηράκλειο: Η ενσυναίσθηση στη θεραπευτική σχέση

Δεκέμβριος 7, 2019

€60

Βιωματικό Σεμινάριο

"Η ενσυναίσθηση στη θεραπευτική σχέση"

Για πρώτη φορά στην Κρήτη, το Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο Ηρακλείου “ΨΥΧΗ” σε συνεργασία με την πρότυπη βιωματική εκπαίδευση “Empathize with me, Doctor!” σας προσκαλούν σε ένα μονοήμερο, εκπαιδευτικό, αυτοτελές και καθ’ όλα βιωματικό σεμινάριο για την ενσυναίσθηση στη σχέση επαγγελματία υγείας- ασθενή.

Στο σεμινάριο ,μέσα σε ένα πρόγραμμα δύο ενοτήτων, συναντώνται οι τεχνικές του ψυχοδράματος μαζί με τις βασικές αρχές της προσωποκεντρικής ιατρικής με σκοπό τη διευκόλυνση των επαγγελματιών υγείας στην κλινική άσκηση της καθημερινής τους πρακτικής .

Στο πρώτο μέρος, δίνεται έμφαση στην έννοια της ενσυναίσθησης ως αποτελεσματικό εργαλείο για την ενίσχυση της θεραπευτικής συμμαχίας μεταξύ επαγγελματία υγείας και ασθενή και στη συμβολή της στην ομαλή έκβαση της θεραπευτικής πορείας .

Μέσα από μία σειρά σύντομων διαλέξεων και βιωματικών ασκήσεων οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία:

-να αποσαφηνίσουν την έννοια της ενσυναίσθησης
-να διαχωρίσουν την ενσυναίσθηση από τη συμπόνοια και τη συμπάθεια
-να αφουγκραστούν τον τρόπο με τον οποία επιδρά η ενσυναίσθηση στην υγεία του ασθενή
-να εξασκηθούν στη δεξιότητα αυτή μέσα από βιωματικές ασκήσεις
-να δουλέψουν με κλινικό σενάριο
-να λάβουν εκπαιδευτικό υλικό.

Το δεύτερο μέρος,στοχεύει μέσα από βιωματικό τρόπο βασισμένο στη μέθοδο του ψυχοδράματος ,στη φροντίδα και υποστήριξη των ανθρώπων που καθημερινά καλούνται να υπηρετήσουν το ρόλο του επαγγελματία υγείας και να ανταποκριθούν στην πολυπλοκότητα και στις απαιτήσεις του ρόλου αυτού .

Απευθύνεται σε:
-φοιτητές ιατρικής
-ειδικευόμενους και ειδικούς γιατρούς
-φοιτητές επαγγελμάτων υγείας
-επαγγελματίες υγείας

Ημερομηνία: Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Τόπος: Αυλώνος 8 ,Ηράκλειο , Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο Ηρακλείου (ΨΥΧΗ)
Διάρκεια : 10.00-18.00

Συντονίζουν οι :

Δρ. Βασίλης Κιοσσές Αναστασία Στεφανάκη

Κόστος: 60€
Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής
τηλέφωνα :

6945293738(Αναστασία Στεφανάκη)
6974451680(Βασίλειος Κιοσσές)
2813018523(ΨΥΧΗ)

e-mail : info@psychi.gr

Εγγραφές

*Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη:

-με την προκαταβολή 40€ και ως ημερομηνία εγγραφής θεωρείται αυτή της κατάθεσης, (Η εξόφληση γίνεται την ημέρα διεξαγωγής του σεμιναρίου )

-με την αποστολή σε φωτογραφία του αποδεικτικού κατάθεσης στο info@empathizedoctor.com (Eurobank: GR25026 0197 0000 850200 838439 Όνομα δικαιούχου: Κοιν Συν Επ Συλ Κον Ωφέλειας Ψυχικη Ολισ, με την αιτιολογία Ενσυναίσθηση και το Επίθετό σας)

-Συμπεριλάβετε στο e-mail ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας και ιδιότητα.

**Σε περίπτωση ακύρωσης από την πλευρά του συμμετέχοντος έως 1/12/2019 επιστρέφεται όλο το ποσό. Σε περίπτωση ακύρωσης αργότερα, επιστρέφεται το 50% του ποσού.

***Σε περίπτωσης ακύρωσης από την πλευρά των διοργανωτών επιστρέφεται όλο το ποσό εγγραφής.

Λίγα λόγια για τους συντονιστές

Βασίλης Κιοσσές

Ο Βασίλης Κιοσσές είναι ψυχολόγος, προσωποκεντρικός θεραπευτής και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Δημιούργησε το «Έλα στη Θέση μου, Γιατρέ!», την πρότυπη βιωματική εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας στην ενσυναίσθηση, η οποία απέσπασε 3 βραβεία (μεταξύ των οποίων το International 2019 Global Person-Centered Innovation Award), ενώ είναι επίσημα αναγνωρισμένη από την Εταιρία Προσωποκεντρικής & Βιωματικής Εκπαίδευσης. Δίδαξε το μάθημα «Η ενσυναίσθηση στη σχέση γιατρού-ασθενή» στο Ιατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από το 2014 έως το 2017.

Αναστασία Στεφανάκη

Η Αναστασία Στεφανάκη είναι Γενική Γιατρός και διπλωματούχος Ψυχοδραματίστρια με πιστοποίηση από την Federation of European Phychodrama Training Organisations (FEPTO). Ασκεί την ιατρική από το 1999 στο δημόσιο σύστημα υγείας ενώ από το 2007 μέχρι σήμέρα, εργάζεται στο Π.Ι. Μεσοχωριού,Κ.Υ. Χάρακα , με το βαθμό της επιμελήτριας Α . Από το Μάρτιο του 2017 είναι συνεργάτης του ΨΥΧΗ , όπου συντονίζει ομάδες ανάπτυξης της προσωπικότητας εφήβων και ενηλίκων με τη μέθοδο του ψυχοδράματος.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το «Έλα στη θέση μου, Γιατρέ!» είναι ένα πρότυπο βιωματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης φοιτητών ιατρικής και επαγγελματιών υγείας στην ενσυναίσθηση, το οποίο βασίζεται στις αρχές της Προσωποκεντρικής Προσέγγισης και είναι επίσημα αναγνωρισμένη από την Ελληνική Εταιρεία Προσωποκεντρικής και Βιωματικής Εκπαίδευσης. [Επιστημονικά Υπεύθυνος: Δρ Βασίλειος Κιοσσές 6974451680 ]

Το “ΨΥΧΗ”είναι ένα ψυχοθεραπευτικό κέντρο στο Ηράκλειο της Κρήτης που σκοπό έχει την ανάπτυξη ή/και ενισχυση της προσωπικότητας καθώς και τη δικτύωση του ατόμου ώστε να επιτευχθεί η αποτελεσματική ένταξή του στο συνεχώς εξελισσόμενο κοινωνικό πλαίσιο.Στελεχώνεται από μια ομάδα άρτια καταρτισμένων και έμπειρων επιστημόνων που υπηρετούν με επιμονή και δέσμευση τον άνθρωπο,είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι,έχουν πίστη και όραμα για το άτομο,την ομάδα και την κοινότητα.Οι συνεργάτες του κέντρου οργανώνουν και συντονίζουν ομάδες ψυχοδράματος, ψυχοεκπαιδευτικές ομάδες, σεμινάρια, ομαδική και ατομική ψυχοθεραπεία.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Δεκέμβριος 7, 2019
Κόστος:
€60
Ιστοσελίδα:
https://www.facebook.com/events/3231852776886809/

Χώρος Διεξαγωγής

Αυλώνος 8 ,Ηράκλειο
', { 'anonymize_ip': true });