Οι ενσυναισθητικοί γιατροί μπορούν να παρατείνουν τη ζωή των ασθενών

Οι ενσυναισθητικοί γιατροί μπορούν να παρατείνουν τη ζωή των ασθενών

Ασθενείς που αντιμετωπίζονται με ενσυναίσθηση από τον γιατρό τους είναι πιθανό να ζουν περισσότερο, να λαμβάνουν τα φάρμακά τους και να υιοθετούν υγιεινό τρόπο ζωής.

Ασθενείς που αντιμετωπίζονται με ενσυναίσθηση εμπιστεύονται περισσότερο τον γιατρό τους και είναι πιθανότερο να ζουν περισσότερο σε σχέση με άλλους.

Ο αναισθησιολόγος Dr Robin Youngson, δήλωσε ότι είναι επίσης πιο πιθανό να ακολουθούν τις οδηγίες του γιατρού, να λαμβάνουν τα φάρμακά τους και να υιοθετούν υγιεινό τρόπο ζωής. Επίσης είναι λιγότερο πιθανό σε σχέση με άλλους να χρειάζονται ανακούφιση από τον πόνο και νοσοκομειακή φροντίδα μετά από επέμβαση.

Μιλώντας σε συνέδριο αναισθησιολογίας στο Auckland, δήλωσε ότι έρευνα του Harvard University έδειξε ότι για ανθρώπους που έχουν κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου το να έχουν γιατρό με ενσυναίσθηση είναι καλύτερο για την υγεία τους σε σχέση με τη διακοπή του καπνίσματος.

Άλλη έρευνα έδειξε ότι άνθρωποι με καρκίνο στον πνεύμονα ζουν 30% περισσότερο αν έχουν γιατρό με ενσυναίσθηση σε σύγκριση με ανθρώπους των οποίων ο γιατρός δεν συμπάσχει.

Ο Dr Youngson δήλωσε ότι υπάρχει ευρέως η πεποίθηση στο ιατρικό επάγγελμα ότι οι γιατροί που βρίσκονται κοντά στους ασθενείς διατρέχουν κίνδυνο εξουθένωσης.

Ωστόσο, η έρευνα δεν το στηρίζει, πρόσθεσε. Στην πραγματικότητα, ισχύει το αντίθετο.

Ο Dr Youngson δήλωσε ότι η εκπαίδευση των γιατρών θα πρέπει να αλλάξει και να διδάσκονται στους φοιτητές οι ικανότητες που χρειάζονται για να έχουν ενσυναίσθηση στα ραντεβού με τους ασθενείς τους. Η έρευνα αναφέρει, συνέχισε ο ειδικός, ότι οι φοιτητές έχουν υψηλά ιδανικά όταν ξεκινούν τη σχολή, αλλά η ιατρική εκπαίδευση τους κάνει πιο σκληρούς. Υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ότι η ενσυναίσθηση των γιατρών μειώνεται κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, κατέληξε.

 

Πηγές: Australian and New Zealand College of Anaesthetists.

https://www.iatronet.gr/eidiseis-nea/epistimi-zwi/news/35997/oi-symponetikoi-giatroi-mporoyn-na-parateinoyn-ti-zwi-twn-asthenwn.html

 

No Comments

Give a Reply

', { 'anonymize_ip': true });